Vägen till en god hälsa

Hälsa

Bygg ett hemmagym

För att träna behöver du inte köpa ett dyrt gymkort på något trendigt gym där alla går omkring och spänner sig och i smyg jämför utseende med varandra. Det är lätt att ordna allt du behöver för att ha ett gym hemma utan att det behöver kosta särskilt mycket. Du kan använda dig av saker du redan har hemma eller satsa på några snygga redskap från en sportbutik som exempelvis Gymkompaniet.

Träningsredskap i hemmet

Allt du behöver är egentligen en träningsmatta, Youtube och lite bekväma kläder. Om du inte har några vikter kan du använda en petflaska som du fyller med vatten. Du kan också använda mjölkpaket eller en tung ost som kettlebells. Om du inte har något gummiband kan du använda ett resårband från syskrinet. Om du hellre vill ha riktiga produkter kan du köpa vikter, gummiband eller kettlebells online.

Träna med din egen kroppsvikt

Om du hellre tränar med din egen kroppsvikt finns det ett flertal träningsövningar du kan hitta online. Eller vad sägs om klassiska övningar som situps i olika versioner eller knäböj. Även yoga är bra träning som främjar både kropp, andning och mental hälsa. Att bara dansa framför spegeln till din favoritmusik är ett nog så bra träningspass.